وي با اشاره به خريداري خانه افضلي اردکان در سال 84، بيان داشت: عمليات مرمت اين بناي قجري از سال 84 آغاز شده و در سال جاري مراحل تجهيز آن به پايان رسيد.
وي اضافه کرد: طبق تفاهمنامه تنظيم شده خانه افضلي به عنوان مکان موزهاي، آموزشي و پژوهشي با موضوع فرش براي بهره برداري در اختيار انجمن دانش آموختگان فرش دانشگاه اردکان قرار گرفته است.
اين مقام مسوول با بيان اينکه عمليات خريد و مرمت اجراي تأسيسات و نصب تجهيزات ساختماني و موزهاي بر عهده اداره کل ميراث فرهنگي اين استان است، افزود: همچنين انجمن دانش آموختگان انجام اقداماتي چون چيدمان موزهاي، مديريت و بهره برداري آن را برعهده دارد.
به گفته اين مقام مسوول، قرار است در اين موزه سير تحول فرش از نخستين مرحله به وجود آمدن پشم، نخ ريسي، رنگرزي، طراحي سنتي فرش و بافت در قالب تابلوهاي آموزشي و پيکرههاي انساني به نمايش گذاشته شود.
وي با اشاره به اختصاص بخشي براي فروش فرش و نمايش فرشهاي قديمي، بيان داشت: اين موزه داراي حياطي بزرگ با حوضي در ميان، ديوان دلگشا در جبهه جنوبي و اتاقهاي سه دري در جبهه ديگر است.
رضايي يادآور شد: در راستاي اهداف حفاظتي و مرمتي اقداماتي چون بازسازي فضاي دروني و بيروني، رنگ آميزي درها و نردههاي چوبي و نورپردازي بنا انجام شد.
مديرکل ميراث فرهنگي استان يزد اظهار داشت: خانه افضلي اردکان به شماره 11619 در تاريخ 24 اسفندماه 83 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است./119
انتهای پیام/